Tonic Koji Ubija Svaku Infekciju U Vašem Tijelu!

Tonic Koji Ubija Svaku Infekciju U Vašem Tijelu!

Tonic pomaže regulisati kiselost tijela!

Tonic je najmoćniji prirodni antibiotik, ubija svaku infekciju u tijelu!
Poznati američki ljekar, Ričard Šulc, otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik jer pomaže u liječenju mnogih stanja.
Tinkture su jedan od najboljih prirodnih lijekova, prije svega zato što izlučuju i čuvaju sve najbolje iz biljke.

S druge strane, oni su vrlo jaki i trebaju se koristiti s pažnjom.

Iako se tinkture obično nalaze u alkoholu, znajte da je i jabukovo sirće također predstavlja savršen rastvarač, ako želite napraviti tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti.
– Pomaže regulisati kiselost tijela
– Pomaže probavnom traktu. Ako je sok od jabuka organski i nefiltriran, on sadrži simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su izvrsni probiotici.
-Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno djelovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osjetljivosti na inzulin.
– Antifugalna, antibakterijska i antivirusna jabučna kiselina, također pomaže pri proizvodnji energije koja povećava mentalno i mišićno funkcioniranje.
Poznati lijekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno koristiti sastojke organskog porijekla ili ih sami uzgojiti kako bi se izvukli svi pozitivni efekti.

Sastojci:

Sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica belog luka, glavica crvenog luka, koren đumbira, koren rena i nerafinisano jabukovo sirće.

Priprema:

Ovaj tonic se priprema kao i sve tinkture. Trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene.
Zatim oljuštite i sitno iseckajte povrće, stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom.
Tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se svi sastojci dobro izmješaju.
Ostavite tonik da stoji na tamnom mestu bar dve do šest nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Cijeđenje:

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnije upotrebe procedite tinkturu.Trebat će vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude.
Ako nemate takav “alat”, možete staviti tkaninu preko otvora tegle i sipati sve dok tečnost ne izađe, ali ćete izgubiti puno.
Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u posudu. Uzmite nešto čim ćete pritisnuti smjesu da biste iscjedili preostale sokove van.
Možete tonik sipati u male posude ili ga možete vratiti u veliku teglu, prethodno opranu.
Zatamljene boce su najbolji izbor jer smanjuju oštećenja svjetlosti.
Čuvati ga na mračnom, hladnom mjestu. Ostatke biljaka i povrća možete zamrznuti ili dodati supama i drugim jelima.

Doziranje:

Nakon što je tonik spreman, možete da počnete sa svakodnevnom upotrebom.
Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko biljke tako da će i okus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda.
Svakako popijte puno vode tokom dana.
Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite sa teškim infekcijama, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.
Za više informacija posjetite našu web stranicu!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Moje iskustvo sa Aloe vera gelom

Novac Potrudite Se Da Primijenite Sljedeće Savjete!

Promjenite svoj život uz Forever!!!